Cusco salo mi caza - Reisverslag uit Cusco, Peru van Rachel Nadav - WaarBenJij.nu Cusco salo mi caza - Reisverslag uit Cusco, Peru van Rachel Nadav - WaarBenJij.nu

Cusco salo mi caza

Door: Rachel Nadav

Blijf op de hoogte en volg Rachel

03 November 2006 | Peru, Cusco

Ola Chicos en chicas,

Het is alweer een week later... Wat vliegt de tijd als je het leuk hebt zeg, unbelieveble!

Maar heb ook het gevoel alsof ik veel gedaan heb en alsof Cusco mijn home is..

Ik ben vorige week naar een Peruaanse markt gegaan, San Pedro. Dit is echt supergoedkoop en leuk om te zien. Ze hebben van alles. Fruit en groente waar ik nog nooit van gehoord heb, en waarvan ik het nooit gezien heb. De vleesafdeling was wel een verhaal apart. Elk lichaamsdeel is te koop en het is open en bloot uitgestalt. Varkenskopen, galblazen, ballen, noem het maar op. Het stonk er vreselijk moet ik zeggen en hygiene was er niet echt. Onze westerse maagjes zouden er denk ik niet tegen kunnen. Op een bepaald ogenblik keek ik naar een emmer met levende kikkers. Er zat een vrouw naast, die een kikker pakte, kop eraf sneed en de vel eraf rukte. Zo nog even wat ingewanden eruit en alsteblieft, voor 1 sol (25 eurocent) mag je hem hebben. Ik was even in shock. Ook zag ik levende cavia´s die gebruikt werden voor de slacht. Voor degene die het nog niet wisten, ze eten hier cavia´s. Ik heb het nog niet geprobeerd. Wel degene die naast me zat in het restaurant, maar je krijgt hem op je bord met pootjes en kop. Moet nog even over die drempel heen, maar vind wel dat ik het moet proberen. De smaakverhalen komen dus nog!

Verder ben ik afgelopen weekend naar een Peruaans bierfestival gegaan met een paar luitjes van hier. Dat was een leuke ervaring. Wij tussen alle peruanen bier drinken en luisteren naar peruaanse livebands.. ´S avonds was er een dress-up party in een discotheek. Ik zoefde als zorro die tent binnen. De dansvloer was op de buitenplaats, maar het regende.. Bah, maar waarom niet het beste ervan maken, en we hebben heel de avond lekker in de regen gedanst en gesjanst! Supertijd gehad!

Op zondag zijn we naar een ander deel van de Sacred Valley gegaan, genaamd Saqsay Waman. Hier zag je ook oude incaruines en heb ik, ook al was de uitleg in Spaans, een beetje van de oude cultuur meegekregen. Het zag er mooi uit en ik had uitzicht op mijn favouriete plein, Plaza del Armas!

We zouden ook nog een paardrijtocht gaan maken, maar we waren te brak, dus zijn we gaan lunchen in ons favourite cafe Jacks.

Op maandag begonnen de Spaanse lessen weer. Het gaat wel redelijk. Als ik goed leer, dan gaat het wel steeds beter. Dus dat probeer ik zoveel mogelijk te doen, tussen de leuke dingen door. Maar, omdat het voor mij in een klasje met 6 personen niet snel genoeg gaat, heb ik besloten om privelessen te nemen. Dus vanaf volgende week, heb ik 2 weken lang 4 uur priveles per dag. Het kostte wat extra, maar ik heb het liever goed onder de knie, dan masomenos! Moet me eigen toch zien te redden dadelijk. Dus dat wordt flink aanpoten vanaf volgende week!

En... Ik heb privelessen salsa! Ook dat ging me niet snel genoeg in de discotheken, dus knallen met die ballen en salsa here I come! Ik heb nu 3 lessen gehad van Fransesco, en het is echt leuk om te doen! I´m working on my Ladystyle, hi hi. Ik ben net terug van mijn 3e les. Ik heb wel mijn bovenbeenspier verdraaid met een of andere coole draai naar de grond! Ik laat jullie de moves wel zien als ik terug ben, hi hi!

Verder wordt er hier halloween gevierd en dat hebben we geweten. Het hele plein was bezaaid met verkleede mensen. Dit hebben wij niet zo in Nederland, dus was een leuke ervaring. En als je het aandurfde om snoep uit te delen aan de kinderen, moest je van stevige bodem komen, want ze doen er werkelijk waar een moord voor en stormen met zijn allen op je af. Ik besloot met mijn postuur hier alleen maar naar te kijken! Wij hebben ook helloween gevierd in een of andere gave discotheek. Ik probeer iedere keer een andere discotheek uit, try something different, while your here!

O ja, en voor degene die zich afvragen of ik last heb van hoogteziekte.. Ik ben een van de gelukkige. Ik heb er geen last van. Afgezien van het feit dat je snel buiten adem bent. Dat is met iedere activiteit wel een opgave hoor! Dat verdwijnt niet. Wat ik verder merk is dat mijn haar uitvalt. Dat schijnt er ook bij te horen.. O o.. Maar komt ook weer goed heb ik gehoord!

Ik heb het goed hier.

Ik heb veel geluk gehad met de groep mensen die ik heb leren kennen. Ik ga veel om met Jaime, een Amerikaans meisje, waar ik heel veel lol mee heb. Zij heeft dezelfde incatrail geboekt als mij, dus dat is super. Ook met Quinn ga ik veel om, een Nieuw Zeelander. Verder nog een paar leuke Nederlandse meiden en jongens. Het is een groot feest hier en ik vindt de tijd wel erg snel gaan. Over 2/3 weken, verlaat ik dit prachtige Cusco alweer. Maar... daar ga ik nu niet over nadenken, want ik heb net mijn foto´s bekeken en realiseerde me weer hoe gelukkig ik ben en hoeveel geluk ik heb!

Maar, omdat de tijd snel gaat en onder het motto: live life to the max, ga ik dit weekend spannende dingen doen...

Vanavond nog wat salsa oefenen en morgen gaan we een mountainbiketocht doen van 40 km door de Sacred Valley..

En zondag, bid ik voor me leven, want jullie weten wat voor kippie ik ben met adrenaline-activiteiten. En van al die activiteiten heb ik gezegd dat ik alleen paraglijden zou willen doen.. en ja hoor.. dat kan hier.. Vliegen over de Sacred Valley. Dus ik heb besloten om daden bij mijn woorden te voegen en zondag ga ik van een berg afspringen met een parachute eraan..

Oftewel: Ik hou van jullie (nu ik het nog kan zeggen) en als ik mocht sterven, ben ik als een gelukkig mens onder gegaan. Maarre, no worries hoor, komt vast goed, zo niet dan toch, he Wendy!

Nou schatten, tot de volgende story of my travels!

Dikke kus,

Hasta Luego

• 04 November 2006 - 09:06

Manja:

Ola, het is wel duidelijk dat je het veel te goed hebt daar. En wat hoor ik nu mountanbiken en, paragliden! Goed zo de adrealine junkie Rachel komt eindelijk naar boven. Hierna ook nog even parachute springen, raften, abseilen en bungeejumpten he. Have fun en ben benieuwd hoe je het vond. liefs xxx

• 04 November 2006 - 09:49

Ing:

lieve schat, wat een verhalen weer!! Het klinkt zo geweldig, lekker vrij en gaan met die banaan! Heel goed..
    En ik maar werken. Volgens mij zijn we nu wel iets dichter bij elkaar nu ik in Shanghai zit ;-)
    Kmail je nog...
    Dikke kus

• 04 November 2006 - 17:12

Irma:

Querida Rachel,
    ?Como estas?
    Me disculpo que no he reaccionado en alguna otra ocasión.
    Desde luego he leido todas crónicas de viajo y tengo un poco envidia a tu.
    Pero tambien tengo la impresión de que estoy de viaja con tu.
    Estoy contento que gozas de la vida en Cusco y espero que sabes a fondo la lengua español.
    El próximo vez escribo en holandès, porque va más rápido que en español.
    Espero que ya puedes leer mi noticia. En todo caso es un ejercicio bueno.
    Deseo mucho gusto y aventuras inolvidables. Me quedo te seguir a través de tu sitio web.
    !suerte y icuidado!
    Un abrazo,
    Irma

• 05 November 2006 - 11:39

Amanda:

Zucht, heerlijk! Blij dat je het zo naar je zin hebt! Lekker ding trouwens die Quinn, you go girl! ;-)
    't Is nu zondag, je zal zo wel beginnen met paragliden, zal aan je denken meissie, is vast fantastisch! m'n nieuwe werkmail is a.bosma@isdzwf.nl, volgens mij is het een leuke baan, voor zover je dat kunt zeggen na 3 dagen. Willem en ik gaan volgende week onze reis boeken, 't wordt of Zuid Afrika of de Frans polynesische eilanden (fiji, samoa en cook islands) Kan ik jou ook een beetje gek maken met mijn verhalen als jij weer thuis bent in april.
    dikke kus!

• 05 November 2006 - 12:02

Sharon En Chris:

Hey Mopske!!
    Laat me raden....je hebt last van je p..s na dat moutainbiken....Hopelijk niet...maar uit mijn eigen ervaring valt het toch wel tegen (ik dacht namelijk dat ik de afgelopen jaren meer eelt gekweekt had ;)...
    Hopelijk was het leuk!!
    Vandaag gaat het gebeuren....paraglijden....spannend hoor! Maar ik weet zeker dat je daar geen spijt van gaat krijgen! Hou wel je ogen open want als het van boven er net zo gaaf uit ziet als op de foto's mag je dat niet missen!! Heel veel succes en plezier!!
    Dikke kus van Chris en Sharon

• 07 November 2006 - 13:05

Lia, Je Weet Wel,:

Hello, are you there?????????? or are you still flying op in the clouds?? Schat behalve dat ik het geweldig vind ben ik toch blij dat ik niet alles van te voren weet, ach je begrijpt het wel, moeders!!! Maar het is toch fantastisch wat je allemaal meemaakt en doet. Ik zag gisteren een documentaire over Peru en wel het plaatsje Cuchi wat vlak bij Cusco ligt dat ging over de armoede daar en een nederandse vrouw die daar een kindertehuis heeft opgericht en voor 17 kinderen zorgt en vertelde dat daar de kinderen in de ogen van hun ouders alleen maar lastig waren en dat ze ze heel makkelijk afstaan of de straat opsturen. Dat allemaal in de strijd voor overleven, zij vertelde dat die mensen zelf nooit geleerd hebben dat zij de moeite waren dus ook niet zo over hun kinderen konden denken. Dat is dus een zwaar mindere kant van Peru. Jij hebt het geluk dat je alle mooie dingen kan beleven en dan toch weer naar het saaie maar ook wel fijne Nederland kan gaan. Daar moet je nu natuurlijk evan helemaal niet aan denken, maar toch die tijd komt ook weer. gelukkig. Ik kon dus goed zien waar jij nu bent en dacht echt, daar loopt mijn dochter nu. geweldig. Salsa dansen is ook tof he , nu merk je het zelf. Het is geen smerige dans zols jij dacht, je kunt alleen wel met smerige mensen/ lees mannen/ dansen, maar dan laat je die gewoon tackelen.!!!!!!, tenzij je het leuk vindt, ahum. Nu schat, de ballen, laat ze niet vallen. of toch. Veel liefs en tot hoors. je moedertje.

• 09 November 2006 - 14:44

Alexandra:

Hoi Rachel,

Leuk hoor om al je avonturen te lezen!!! Tsjee wat maak jij allemaal gave dingen mee, dat is nog eens wat anders als met twee kids in dit koude Nederland! Geniet ervan!!!!

Groetjes Alex

• 10 November 2006 - 09:51

Ankie:

Hee, Leuk zeg! Als ik dit zo lees vraag ik me af of je eigenlijk nog wel terug komt naar Nederland, anders denk ik dat ik je toch maar even daar op kom zoeken, kan alleen maar leuk worden!!
    Hopelijk kun je mijn reactie nog lezen en dat betekent dat je de paragliding afgelopen zondag hebt overleeft!!??? Ben erg benieuwt hoe je het hebt ervaren!!!
    Veel plezier Dikke knuffel van mij en Ant XXXXX

• 12 November 2006 - 10:12

Lia:

Laat eens wat van je horen, anders denk ik dat je nog echt aan het vliegen bent, of ben je zo ver gevlogen dat je nu in een ander land zit waar ze geen computers hebben???? Bye the way, ik kan mijn email-adres niet vinden dus mail even naar erik of edit hoe dat zit. Veel liefs, je moedertje.

• 13 November 2006 - 21:25

Marco:

Rachel ik had een vraag ik zag dat je met de kerst vrij was,kan je een dienst voor me lopen ik hoor het wel Marco